Monday, December 17, 2007

AWAS, TAJDID SEGAR PALSU!

PENANGAN TAJDID SEGAR: Salafi Tua @ Wahhabi Mula Mengamok!


“Dan (ingatlah) angkara fitnah itu lebih besar (dosanya) daripada pembunuhan .”

(al-Baqarah : 217)


Ketika menziarahi laman PONDOK TAMPIN http://pondoktampin.blogspot.com/

saya terjumpa seorang yang menggunakan nama pena TAJDIDSEGAR (selepas ini akan disebut sebagai NAJDIDSEGAR). Orang ini mempromosikan beberapa video dengan tujuan untuk menghina dunia tasauf dan kaum tariqat. Beginilah kata-katanya:


4 Nov 07, 00:06

“tajdidsegar: fuyyoo ada video baru best la beb untuk kita tonton http://youtube.com/watch?v=g

Lihat kata-kata pun sudah menggambarkan orangnya…



Sebahagian daripada video yang disertakannya itu terpapar lambang/ label/ butang PRO-TAJDID SEGAR yang asalnya boleh diperolehi di sini
http://protajdid.blogspot.com/2007/04/butang-tajdid.html . Pernah dulu label ini ‘dicuri’ oleh salah seorang Salafi Tua @ Wahhabi dan menyalahgunakannya. Tuan asalnya http://hembusan.blogspot.com/2007/08/kod-tajdid-karam-singh-walia-do-it-fing.html dan rakan-rakan telah berusaha membetulkan pendokong al-Ahkam.net dan Darul Kautsar itu daripada terus menggila dan akhirnya dia berjaya ditenteramkan nafsunya. Kini muncul seorang lagi Salafi Tua cuba melakukan onar.

Kata-kata hinaan seperti zindik, sufi gila, tarikat gila, memperli serban Syeikh Nazeem (Naqsyabandiah) dan sebagainya dikeluarkan. Bahkan video-video yang ditaja oleh orang-orang Kristian yang mahu menjatuhkan Islam juga dijadikannya sebagai senjata. Begitulah, sanggup bersekutu dengan kaum kafir untuk menjatuhkan Tajdid Segar dan dunia tasauf.


Rupa-rupanya NAJDIDSEGAR menulis perkara yang sama (dan ada tambahan lagi) dalam banyak ‘shout-box’ termasuklah di AL-FANSHURI http://al-fanshuri.blogspot.com/ kendalian Tuan ABU ZAHRAH. Video-videonya di Youtube http://youtube.com/user/tajdidsegar menggunakan nama ALEXANDERWATHERN AL-CAIRO. Masyaallahhh… macam perang saraf Zionis dibuatnya.


Denga izin Allah, nasib baiklah tuan-tuan blog dan kebanyakan pengunjung dapat merasa ada sesuatu yang tidak kena kerana apa yang cuba dipaparkan oleh Najdidsegar @ Alexanderwathern al-Ciplak memang tidak selari dengan dakwah Tajdid Sebenar yang mereka kenali selama ini.


Sebenarnya, beberapa hari sebelum itu saya baru terperasan yang Najdidsegar ini sudah memulakan serangannya di blog RUANG ILMU http://spaceofilmu.blogspot.com/2007/07/100-tahun-hassan-al-banna.html yang diasaskan oleh Saudari AZ ABRAR http://www.blogger.com/profile/17904862974621779832 manakala saya salah seorang penulisnya. Di sini Najdidsegar menggunakan nama PROTAJDID lalu menghentam Parti Islam Se-Malaysia dan Ikhwnul Muslimin. Beberapa blogger yang menolak dakwah Salafi Tua @ Wahhabi juga dikaitkannya seperti AN-NAQHSY, PONDOK TAMPIN, BAHRUSSHOFA, AL-JOOFREE serta forum BICARASUFI dan laman PRO-TAJDID (Sebenar). Diletakkannya LAPTOPDARULFIQH oleh AL-BAKISTANI sebagai pengendali blog (hari ini saya lihat sudah diubah). Yang jelasnya pendokong Asri, Asri (dua-dua) dan Dahri ini memang anti tahap maksima terhadap PAS, tasauf, sufi, tariqat, Tajdid Segar, Ikhwanul Muslimin dan mahu menghalang apa saja perhubungan yang bakal berlaku antara nama-nama di atas sebagaimana yang pernah kita gambarkan dalam DAKWAH TAJDID SEBENAR http://myalexanderwathern.freephpnuke.org/gate.html?name=News&file=article&sid=121&mode=&order=0&thold=0 dan PELUMBA TAJDID http://myalexanderwathern.freephpnuke.org/gate.html?name=News&file=article&sid=130&mode=&order=0&thold=0 serta PERSOALAN-PERSOALAN TENTANG TAJDID SEGAR http://myalexanderwathern.freephpnuke.org/gate.html?name=News&file=article&sid=133&mode=&order=0&thold=0 .


Dalam Youtube, orang ini mendaftar atas nama Alexanderwathern al-Cairo. Lihat di http://youtube.com/user/tajdidsegar . Dia ‘upload’ video-video yang menghina dunia tasauf. Ada yang tertera label Tajdid Segar di video-video tersebut.


“Tidak akan masuk syurga orang yang suka memfitnah.”

(Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)


Sebenarnya orang ini pernah menyampuk di blog saya satu ketika dulu. Pendek saja tulisannya yang berisi dakwaan-dakwaan kosong. Diberinya pula link ke video yang diupload oleh pendakyah Kristian untuk menghentam kaum sufi.


Dia berada dalam pelbagai forum dengan nama yang berbeza-beza. Isu yang diketengahkannya untuk menarik perhatian orang ialah bahaya Syiah. Kemudian barulah disulamnya dengan idea-idea Salafi Tua @ Wahhabi. Kemuncak mazmumahnya dulu ialah apabila dia menghasilkan blog PAS ITU SYIAH http://pasitusyiah.blogspot.com/ . Meletup sekejap blog tersebut kerana para penyokong PAS melenting. Namun kini setelah kurang dilayan, senyap saja nampaknya. Dia beralih untuk menghentam Tajdid Sebenar pula lalu dibinanya blog TAJDID SEGAR http://tajdidsegar.blogspot.com . Allahuakbar…


Lihat apa katanya:


youtube.com/watch?v=gnQdL1

tajdidsegar (2 weeks ago)

“syiah dibela dan dipertahankan, sebab ramai pemimpin PAS yang syiah, hehehe puak Wahhabi dikambing hitamkan.. SYIAH KAPIR”


Kawannya membalas:

Luciddreams234 (2 weeks ago)

“ah! penyangak nama Hadi ni memang sial punya manusia...cakap macam bagusss...rupanya dia ni SAMI HINDU. memang sahih laaa dia ni laaa taghut yang ALLAH sebut dalam Quran tu.
Ada ka patut dia cakap ALLAH bergelak ketawa? atok dia ajar?!”


Lagi dakwa Najdidsegar:

tajdidsegar (1 month ago)

“wahhabi memang dah lama jadi mangsa dikambing hitamkan oleh UMNO dan PAS.. Menyentuh tentang pertembungan ulama PAS dan UMNO ni aku pasti mustahil dalam penyelesaian sebab mesti penyokong yang bermazhab syiah ramai yang tak setuju terutamanya Mat Sabu. sebab ulama sunni mana boleh jadi kawan, melainkan kawan tipu2... depa nak ambik kuasa, nak jadi PM.”

http://youtube.com/watch?v=6cKVbjIziiI


Kita boleh timbang sendirilah apa jenis orang ini.


Seterusnya, saya mula mendapat respon daripada beberapa pihak yang saya percayai. Ada yang mengatakan yang blog BAHAYA SYIRIK http://bahaya-syirik.blogspot.com/ adalah blog Najdidsegar. Di blog ini dia berlakon seperti seorang alim ulama, yang baik budi bahasa. Wallahualam…


Kemudian saya menerima pula dialog berikut yang didapati di blog AN-NAWAWI (hebat nama…). Tapi apabila saya ke sana, tak ada pun. Rupa-rupanya sudah dipadam oleh pengendali (Najdidsegar?). Oleh kerana beberapa rakan lagi mengesahkannya, maka saya lampirkan di sini. Baca dari bawah ke atas, sebagaimana dalam

Shout-box’.


5 Nov 07, 22:21

tajdidsegar: Nape masri. byk gambar muslimat pas ke dlam web tu?


5 Nov 07, 22:18

masri: Mod bahaya syirik tolong delete semua ni.


5 Nov 07, 22:18

masri: Mod bahaya syirik tolong delete semua ni.


5 Nov 07, 22:17

tajdidsegar: lets go to al ahkam.net www.bunnyteens.com/


5 Nov 07, 22:16

tajdidsegar: let go to al ahkam.net www.bunnyteens.com/


5 Nov 07, 22:14

tajdidsegar: lets go to al ahkam.net http://www.bunnyteens.com/


5 Nov 07, 22:09

tajdidsegar: sudah la masri. enta pun sill dgn pas. pas itu syiah.


5 Nov 07, 22:02

masri: Kita ada quran hadis sbg rujukan. Buat apa guna cara Yahudi lawan diorang?


5 Nov 07, 22:01

masri: Slm tajdidsegar. Kerja2 anta buat malu pejuang salaf je. nta pomote tajdid segar di merata shout-box tu apa tujuannya?


5 Nov 07, 21:58

rasuldahri: urd syirikkan Syeikh qardawi tu pe hal?


5 Nov 07, 21:56

tajdidsegar: oi sedare dpd kta begaduh lebih bek kita bongkar kesyirikan sufi syiah


5 Nov 07, 21:53

rasuldahri: urd mata satu sebiji mcm Dajal.


5 Nov 07, 21:52

tajdidsegar: mampos kau asri


5 Nov 07, 21:49

tajdidsegar: nah ambik balik. ngutuk rasul dahri le tu. ni geng2 asri perlis le ni.


5 Nov 07, 21:46

rasuldahri: Hidup Ust Rasul Dahri.


Sekali baca pening kepala, tak tahu apa punca. Setelah dijelaskan barulah terang. Begini ceritanya:


‘rasuldahri’ yang mula ‘shout’ berbunyi ‘Hidup Rasul Dahri’. Biasalah bagi kita. Rupa-rupanya, Pada nama ‘rasuldahri’ itu dipautkan dengan laman lucah. Tujuannya untuk menghentam Rasul Dahri. Najdidsegar marah apabila tokoh pujaannya dipermainkan lalu melenting. Katanya ‘nah ambik balik’. Apa yang diambil balik itu? Rupa-rupanya pada nama ‘tajdidsegar’ itu ada link ke laman lucah yang lain, sebagai membalas hentaman ‘rasuldahri’. Barulah saya faham.


Pada perkataan ‘mampos kau asri’ ada ‘smiley’ bermata satu (tak disertakan di sini). Sebab itu ‘rasuldahri’ membalas “urd (Ustaz Rasul Dahri) mata satu sebiji mcm Dajal.” Begitulah seterusnya hinggalah akhirnya Najdidsegar mengatakan “Nape masri. byk gambar muslimat pas ke dlam web tu?”. Maksudnya web lucah tersebut.

Wallahualam…


Jadi, selepas ini anda jangan terkejut jika terjumpa gambar Alexanderwathern mencium tangan Ayah Pin, ataupun video Ning Baizura buat persembahan seksi yang diUPLOAD oleh Tawel-Sensei, artikel bertajuk ‘Ustaz Hadi Kafir- Menurut Tajdid Segar’, video orang sufi berbogel yang berlabel Bicarasufi dan sebagainya. Inilah antara fitnah dan tanduk syaitan dari Najd Riyadh http://myalexanderwathern.freephpnuke.org/gate.html?name=News&file=article&sid=240&mode=&order=0&thold=0 dan http://myalexanderwathern.freephpnuke.org/topic9.html sebagaimana yang dinyatakan oleh Rasulullah SAW, dan sedang melanda Malaysia ketika ini.


Bersama-samalah kita mengekang dakyah 6 VIRUS DALAMAN http://myalexanderwathern.freephpnuke.org/gate.html?name=News&file=article&sid=202&mode=&order=0&thold=0

yang mana fahaman Salafi Tua @ Wahhabi ini salah satu daripadanya.


BACA JUGA


6 BULAN BERSAMA PRO-TAJDID

http://myalexanderwathern.freephpnuke.org/gate.html?name=News&file=article&sid=221&mode=&order=0&thold=0


KATAKAN TIDAK KEPADA WAHABI

http://myalexanderwathern.freephpnuke.org/gate.html?name=News&file=article&sid=209&mode=&order=0&thold=0


Kenali apa itu kisah-kisah WAHHABILIYYAT

http://myalexanderwathern.freephpnuke.org/gate.html?name=News&file=article&sid=162&mode=&order=0&thold=0

http://myalexanderwathern.freephpnuke.org/gate.html?name=News&file=article&sid=168&mode=&order=0&thold=0

http://myalexanderwathern.freephpnuke.org/gate.html?name=News&file=article&sid=172&mode=&order=0&thold=0

8 NOV 2007